Vlindereconomie [NL, 45 min]

16.00 - 16.45 | Jack Cox, Directeur Forza Asset Management Maastricht, auteur Vlindereconomie


In zijn boek Vlindereconomie, laat auteur Jack Cox zien dat een duurzame financiële toekomst mogelijk is door de werken van Thomas Piketty, Kate Raworth en Rutger Bregman samen te brengen met de ideeën van Nelson Mandela, Hyman Minsky en Gunter Pauli. Wat kunnen we van een concept als Ubuntu leren voor een duurzame toekomst? Praat mee met auteur Jack Cox.

Boek Vlindereconomie

Wanneer je beroemdheden op het gebied van economie, geschiedenis en politiek bij elkaar brengt, ontstaat een prachtig samenspel. In het boek Vlindereconomie laat Jack Cox zien dat een duurzame financiële toekomst mogelijk is door de werken van Thomas Piketty, Kate Raworth en Rutger Bregman samen te brengen met de ideeën van Nelson Mandela, Hyman Minsky en Gunter Pauli. Het verhaal is afgestemd op het ritme en de aanwezige wijsheid van volkeren die leven volgens de oer-wetten van de natuur. In de natuur staat alles met elkaar in verbinding. Deze verbondenheid is ook zichtbaar in de Afrikaanse filosofie van Ubuntu, die stelt dat ieder mens alleen bestaat door anderen. Het resultaat van dit samenspel is het boek: Vlindereconomie, een compositie die ons in staat stelt om de aarde, in balans, over te dragen aan de volgende generatie.

www.vlindereconomie.nl


Jack Cox begon ruim 25 jaar geleden zijn carrière als beleggingsadviseur bij een lokale bank na succesvolle afronding van zijn opleiding tot accountant. Hier was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles van vermogende klanten. Een aantal jaren later besloot Jack zijn kennis en expertise te combineren met het ondernemerschap. Als directeur van een onafhankelijke beleggingsonderneming en oprichter van Econsenso ziet Jack het als één van zijn taken om de financieel-economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op de voet te volgen en deze te beoordelen op hun financieel duurzame karakter.

In de levenscyclus van een vlinder ziet Jack een gelijkenis met de huidige samenleving die worstelt met de gevolgen van de economische crisis van 2008, het groter worden van de aandacht voor het Ik in plaats van Wij en de implicaties van het Klimaatakkoord van Parijs. Daarnaast maakt hij zich sterk voor onze volgende generaties. Problemen lossen zich niet vanzelf op en om oplossingen te kunnen realiseren zullen we een aantal bakens moeten verzetten en de focus verschuiven van groei naar ontwikkeling, van economie naar ecologie

© 2019

Created by Paris Cosma for Mondiaal Maastricht

  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram